Яка фінансова вигода фермерам під час обприскування агродронами

Обробка сільськогосподарських культур агрохімікатами, внесення добрив, гербіцидів та пестицидів – необхідні процедури для отримання гарної врожайності. Тому на полях та в садах України та інших країн обов'язково застосовується спеціальне обладнання. Незважаючи на те, що традиційна наземна та авіаційна техніка добре зарекомендувала себе для виконання цілого спектра послуг з обслуговування угідь, сьогодні з'явилася альтернатива. Йдеться про агродрони.

Давайте розберемося з перевагами подібних пристроїв і з'ясуємо, яка фінансова вигода для фермерів від їх використання.

Квадрокоптер для обробки полів

Наприклад, на 300 Га недоцільно експлуатувати наземні агрегати, тому застосування дронів фінансово вигідніше для обприскування полів малої площі.
Дрони призначені на вирішення безлічі сільськогосподарських завдань. Вони більш ефективні і вигідні для невеликих володінь. Їх застосовують для знищення шкідників, що тільки що з'явилися, внесення добрива для прискорення зростання і дозрівання культури.

Якщо на ділянці виявлено осередок ураження, дрон-обприскувач швидко впорається з проблемою, а вам не доведеться заправляти трактор для причіпного пристрою, доставляти самохід або піднімати авіацію.

Квадрокоптери не здатні одночасно транспортувати багато пестицидів та гербіцидів. Однак цей недолік перетворюється на перевагу, якщо йдеться про роботу на невеликих територіях.
На ділянках, де доступ утруднений для самохідок та економічно невигідний для авіації, агродрони демонструють високий потенціал. Незважаючи на те, що квадрокоптери мають меншу продуктивність у порівнянні з літаками, вони літають нижче та повільніше, що забезпечує кращу точність розподілу добрив. Останнє у свою чергу знижує витрати пестицидів на 30%. На сайті нашої компанії aeroarni.com представлені високопродуктивні агродрони UAV VS-30.

Такий сільськогосподарський квадрокоптер здатний витримати навантаження до 30 кг, підвищити ефективність захисту угідь та значно знизити витрати на їхнє обслуговування. Його продуктивність – 8 літрів за хвилину або 16 Га/година. Що за зміну дозволяє обробити близько 200 гектарів посівів одним агрегатом.

Обробка агродронами та стандартною технікою різних сегментів

Наявність рухомих форсунок дає можливість розпорошувати хімікати, захоплюючи всі частини рослин, що особливо важливо при обробці садів та виноградників.
За допомогою агродронів виконуємо обприскування полів, садів, ягідників та виноградників
Чи підійде вам послуга обприскування посівів агродроном? Отримайте безкоштовну консультацію!
У таблиці представлена ​​порівняльна характеристика різного обладнання в залежності від його продуктивності, ефективності та умов експлуатації.
Вибір відповідного способу визначається безліччю факторів: розміром сільськогосподарських угідь, їх доступністю, метеорологічними прогнозами, станом та особливостями культури, фінансовим станом власника та ін. Якщо умови дозволяють застосовувати агродрони, то це буде найбільш економічно вигідний варіант.

Ринкова вартість обприскувача такого типу варіюється від 6 до 20 тисяч доларів, що є набагато дешевшим у порівнянні з іншими популярними видами обладнання. Дізнатися більше про переваги квадрокоптерів у порівнянні з наземними агрегатами можна у нашій окремій статті: «Яка обробка полів ефективніша»
При використанні на малих територіях, дрони мають цілий перелік плюсів:

  1. 100% вирішення проблеми, пов'язаної з витоптуванням зелених насаджень. Цей параметр особливо актуальний, коли йдеться про обприскування полів з максимально складною конфігурацією, де рівень втрат під час експлуатації самохідок досягає 10%.
  2. Виліт можливий відразу після дощу, немає необхідності чекати один-два дні до повного висихання ґрунту.
  3. Точкова та локальна обробка. Усунення шкідників на конкретній ділянці, без торкання сусідніх.
  4. Функціонування не лише вдень, а й уночі, що корисніше для зелених насаджень.
  5. Точна подача хімікатів, які не осідають на землю, а розподіляються на поверхні рослини.

Переваги агрокоптерів для фермерських господарств

Таким чином, квадрокоптер-обприскувач є незамінним при обслуговуванні площ до 300 Га, на місцевості зі складною конфігурацією та при необхідності роботи у складних метеорологічних умовах.

Переваги самохідних обприскувачів

Незважаючи на ефективність коптерів, застосування самохідок звичніше та доступніше. Їхніми головними плюсами є:

• Доступна вартість у порівнянні з літаками.
• Невелика висота розпилення, що запобігає попаданню засобів на сусідні землі, житлові ділянки.
• Використання у темний час доби.

Серед недоліків можна виділити часткову загибель урожаю в технічних коліях, низьку швидкість, пов'язану з поганою маневреністю, неможливість експлуатації на схилах та важкодоступних місцях.
Авіаобприскувачі широко поширені у сільському господарстві. Вони можуть піднімати близько 1,5 тонни хімікатів. Це дозволяє обслуговувати значні площі за короткий проміжок часу.

Основні позитивні сторони такого способу:
• висока продуктивність;
• зрошення великих територій за короткий час.

Незважаючи на незаперечні переваги авіації на величезних полях, на малих послуга буде невигідною та небезпечною – хімікати можуть поширюватися далеко за межі заданої зони. Також її можна експлуатувати виключно вдень, що може негативно вплинути на врожайність.
Переваги
літаків-обприскувачів
Як бачите, кожен варіант має свої плюси та мінуси.

Якщо у господарстві відпрацьовані процеси таким чином, що все робиться за планом, а погода дає можливість своєчасно проводити необхідні технологічні операції, то доповнити роботи наземного обладнання дроном – це раціональне та економічно обґрунтоване рішення, особливо для дрібного фермерського господарства.
Залишилися запитання?
Заповніть форму зворотнього зв'язку та ми зв'яжемося з вами впродовж робочого дня
Яка обробка полів ефективніша: дронами або самохідними обприскувачами
У всіх сферах спостерігається стрімкий розвиток комп'ютерних технологій та систем автоматизації.
Інші статті
5 причин чому агродрон не підходить для військових цілей
З початком повномасштабного вторгнення спостерігається зростання інтересу до можливості адаптації агродронів для військових потреб.